© 2011-2016. Asociaţia Capitel

11 aprilie 2011

Dr. Vlad Popovici a susţinut în faţa elevilor Liceului Particular “Virgil Madgearu” din Cluj-Napoca o prelegere despre viaţa şi activitatea economistului şi omului politic Dr. Virgil Madgearu (1887-1940), subliniind rolul şi locul istoric al personalităţii care a dat numele liceului lor.

04 decembrie 2012

Dr. Vlad Popovici a susţinut, în calitate de invitat al Muzeului de Istorie din Turda, conferinţa cu titlul: “O zi din istoria oraşului Turda - 1 decembrie 1918” - majoritatea publicului a fost format din elevi ai liceelor din localitate.

Demersul pedagogic fundamentat pe trecutul istoric trebuie să reprezinte o prioritate a societăţii contemporane. Prin cunoaşterea corectă a trecutului, prin promovarea valorilor materiale şi spirituale moştenite, putem oferi generaţiilor în formare modele de viaţă, exemple pozitive care să îi motiveze, să îi ghideze şi mai ales să îi ajute în luarea acelor decizii de care depinde la nivel particular viitorul lor, dar care pot influenţa întreaga societate în care trăiesc şi îşi desfăşoara activitatea.